Belrai

BelRAI

BelRAI? Het klinkt u vast niet vreemd meer in de oren. De Resident Assessment Instruments is hét inschalingsinstrument van de toekomst. Het schetst immers een profiel van de kwetsbare persoon.

Daarbij brengt het de zorgzwaarte en de gezondheidsrisico op gestructureerde en gestandaardiseerde wijze in kaart. Zo maakt u doordacht werk van pro-actieve, preventieve en passende acties. En u anticipeert meteen op wijzigingen van de overheid.

Kwalitatief meten én verbeteren in uw organisatie

Door de implementatie van het intelligent inschalingsinstrument BelRAI is dit niet langer een scenario van de toekomst. Om deze vernieuwende zorg-app te integreren in de zorg- en welzijnssector bundelden expertisecentrum Probis en softwareontwikkelaar Pyxima de krachten en met succes. Heel wat zorgorganisaties gingen er al mee aan de slag. Benieuwd wat BelRAI voor uw organisatie kan betekenen?

Maatstaf met perspectieven

Dat BelRAI al zijn sporen verdiende in de publieke sector, is ondertussen wel duidelijk. Bovendien wordt het instrument vanaf 2022 een erkenningsnorm in de Vlaamse ouderenzorg, en het gaat zelfs nog verder dan dat. Op lange termijn dient deze zorgsoftware de verouderde Katz-schaal te vervangen. De toekomstperspectieven van BelRAI nemen steeds concretere vormen aan, in alle zorgsectoren op alle niveaus. Ga er dus snel mee van start!

Nieuwe manier van werken

Een weloverwogen implementatie van de gebruiksvriendelijke BelRAI-app maakt kwaliteitszorg toegankelijk voor iedereen. Het ontvouwt de graad van hulpbehoevendheid en brengt blinde vlekken aan het licht.

“Het werken met BelRAI creëert een diepere betrokkenheid met de bewoner en is een win-winsituatie voor alle partijen”, zo verwoordt ergotherapeute van het woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Roosdaal het kernconcept van BelRAI in de kennismakingsvideo.

Zorgprofessionals kunnen zo sneller inspelen op de zorgbehoeftes van de zorgconsumenten, met een significante verbetering in levenscomfort voor de zorgbehoevende als gevolg. Dit laat de zorgorganisaties toe om hun teams doelbewust in te zetten en multidisciplinair te werken.

Zorg en opleiding op maat

Het implementeren van BelRAI hoeft u niet op eigen houtje te doen. Probis helpt u graag op weg.

Onze specialisten geven een aantal kennismakingssessies over BelRAI. Tijdens twee opleidingssessies informeren we u praktijkgericht over de kansen en uitdagingen die BelRAI u te bieden heeft, en hoe u deze ten volle tot ontplooiing kan brengen in uw organisatie.

Meer weten?

Meer weten over hoe uw organisatie en uw medewerkers duurzaam ontwikkelt en ontplooit?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via info@probis.be of gebruik het contactformulier

Waarom Probis consult?

Als nichespeler in de zorg- en welzijnsvoorziening analyseert Probis Consult voortdurend de evoluties binnen en buiten de sector. Zij vormen vaak de basis voor een strategische oefening. Zowel binnen de eigen organisatie, als in een samenwerkingsmodel of in een netwerk.

Contacteer ons