Probis Consult

BelRAI

BelRAI

BelRAI het unieke beoordelingsinstrument voor zorgbehoevendheid

BelRAI wordt het unieke beoordelingsinstrument voor het meten van zorgbehoevendheid in alle Belgische regio’s, dus ook in Vlaanderen. Met BelRAI maakt u een globale beoordeling van iemands fysieke, cognitieve, psychische en sociale zorgnoden. BelRAI gaat dus veel verder dan de huidige gebruikte schalen zoals de KATZ-schaal of BEL-profielfoto.

Sinds 1 juni 2021 werkt men in de thuiszorg met de BelRAI-screener, die in 2022 aangevuld zal worden met de sociale module en waar men vanaf 1 juni 2023 met het uitgebreide BelRAI Home Care instrument zal werken. Vanaf diezelfde datum zullen ook alle woonzorgcentra in Vlaanderen met de BelRAI aan de slag gaan.

Kwalitatief meten én verbeteren in uw organisatie met BelRAI

Het gebruik van BelRAI en de achterliggende wetenschappelijk gevalideerde algoritmen laten u toe om een nog kwaliteitsvoller zorgplan voor uw cliënten op te maken. Daarnaast professionaliseert het gebruik van BelRAI uw cliëntbesprekingen en stimuleert het de samenwerking binnen de multidisciplinaire teams.

De resultaten die voortvloeien uit een screening met BelRAI kunnen zowel op micro- (cliënt), meso- (organisatie) als macroniveau (overheid) gebruikt worden om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren.

BelRAI: een nieuwe manier van werken

BelRAI implementeren in uw zorgorganisatie vergt een goede voorbereiding, gevolgd door een projectmatige implementatie die rekening houdt met het te doorlopen veranderingstraject. Naast de eigenlijke BelRAI-opleiding dienen de medewerkers ook te leren hoe ze met de resultaten van BelRAI aan de slag gaan tijdens cliëntbesprekingen en hoe ze de gemaakte keuzes verwerken in het digitaal zorgplan van de cliënt.

Hoe kan Probis Consult u ondersteunen?

Onze gecertificeerde BelRAI-trainers met heel wat praktijkervaring begeleiden uw zorgorganisatie bij de implementatie van BelRAI via ons beproefde implementatietraject bestaande uit 6 sessies aangevuld met e-learning:

Stap voor stap leren wij uw medewerkers in sessies van een halve dag hoe ze in de praktijk met BelRAI aan de slag kunnen gaan. In het volledige traject wordt een goed evenwicht bewaard tussen enerzijds de theoretische achtergrond en anderzijds de praktische vertaling op de werkvloer op maat van uw organisatie. Het doorlopen van dit traject leidt tot certificatie van uw medewerkers als BelRAI-indicatiesteller.

Benieuwd naar hoe andere organisaties de begeleiding van Probis Consult ervaren hebben? In deze videogetuigenissen delen directie en medewerkers van vzw Amate en Zorgpunt Waasland hun ervaringen.

Wenst u een eerste kennismaking met BelRAI? Dan is onze kennismakingssessie van een halve dag iets voor u. 

Wat kan BelRAI voor uw organisatie betekenen?

Onze commercieel adviseur Zorgadvies heet u welkom:

Meer weten over BelRAI?

Meer weten over hoe uw organisatie en uw medewerkers duurzaam ontwikkelt en ontplooit?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via info@probis.be of gebruik het contactformulier.

Waarom Probis consult?

Als nichespeler in de zorg- en welzijnsvoorziening analyseert Probis Consult voortdurend de evoluties binnen en buiten de sector. Zij vormen vaak de basis voor een strategische oefening. Zowel binnen de eigen organisatie, als in een samenwerkingsmodel of in een netwerk.

Bij onze managementopdrachten zetten we hooggekwalificeerde interim-managers in voor specifieke functies in de zorg. De manager wordt bijgestaan door een supervisor die ook inhoudelijk meevolgt. Onze managers onderhouden hun kennis via intervisie met collega's en permanente bijscholing.

Contacteer ons